Blog

Kallt, kallt och åter kallt

Kallt, kallt och åter kallt

Längtan till värmen och att ätligen att få plantera ut alla växter är nu så stor. Men livet på vår lilla gård står inte still… Här är ett litet axplock av allt som sker just nu.

Lamplycka

Lamplycka

Ibland bara händer det! Det säger liksom bara ”klick”!

Var det ljus och besvikelse

Var det ljus och besvikelse

Familjen:
Hurra hurra hurra!!! Vår älskade Astrid fyllde 12 år igår och som hon har längtat. Det har varit önskelistskrivande och nedräkningslistor. Önskningarna har gällt allt från vad som ska ätas, vilka presenter hon önskar sig, hur frukostbrickan ska se ut till vad som ska hända under dagen. Vår älskade ”Stridis” som avskyr överaskningar och mycket hellre får veta innan så att hon är förberedd på vad som ska hända. Det blev en lugn och mysig födelsedag med wåffelfrukost, skattjakt och en massa grejjande med presenterna. En toppendag helt enkelt!

Vår Astrid kom natten mellan valborg och 1 maj till fanfar av sprakande fyrverkerier det gör att jag tycker lite extra mycket om just valborgsmässoafton. Trots att restriktionerna är som dem är så trotsade vi dem lite och for till våra vänner som vi inte sett på flera månader. Vi hängde i deras trädgård med korvgrillning och fotbollskickande. Såååå mysigt och trevlig, nu är man varm hela vägen in i hjärteroten ett tag.

Boos gårds trädgård:
Våren alltså!!! Det bara sprakar av livskraft just nu trots det kalla vädret. En del av mina kålplantor har fått komma ut i kålbädden, närmare bestämt några spetskål, några savoykål och en drös med broccoli. Till bevattning använde jag mig av en fuktslang som vi köpte förra året. Runt kålplantorna lade jag ut en massa gräsklipp som jag fixat från grannen. Ja, alltså jag går in och klipper en del av grannens gräsmatta för att få gräsklippet. Hon har en bit gräsmatta som växer sjukt bra och som är enkel att klippa. Det blir två flugor på smällen – grannen får gräset klippt och jag får gräsklipp.

Idag har jag börjat gräva två nya bäddar där bland annat potatisen ska sättas. Jag hann dessutom göra klart den ena bädde och sätta ut en del av potatisen. Men när jag nu tittar på väderleksrapporten för veckan så ångrar jag mig lite. Men men, nu är det gjort. Vi får hoppas att de klarar sig hyffsat i alla fall. Lite nybörjar-test, som med det mesta jag gör med grönsaksodlingen.

Den STORA besvikelsen denna veckan var att vi körde 10 mil ner till Töreboda för att äntligen köpa vår bikupa på Biredskapsfabriken. Jag hade kollat flera gånger och det såg ut som att de skulle ha öppet under fredagen till kl. 12:30 MEN nä då, där var fullständigt mörkt och stängt. Typiskt att komma på det när man är där och inte kolla upp det innan. Men, jag och Mange fick en mysig förmiddag tillsammans och dessutom hittade vi en gigantisk loppis. Hihi, mitt bästa!!! Vad vi fyndade där får ni se senare 🙂

Byggnadsvård:
Äntligen!!! Vår elektriker kunde äntligen komma och byta elcentralen där nere samt ordna med elen i glasverandan och förbereda för golvvärmen. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge … eller? Nu kan vi tända vår vackra lampa i hallen och även de nya lamporna i glasverandan men inte nog med det, vi kan också slutföra renoveringen av hallen. Tjohooo!!!

Mange har precis flytspacklat i glasverandan så inte golvvärmetrådarna ska glida runder och bli förstörda. Det gör att vi har kommit så långt vi kan just nu med glasverandan och tiden till att vi kan lägga vårt vackra stengolv inte är så lång.

Önskelistan för veckan:
Familjen:
– Att vi nu bara njuter av våren och pustar ut efter alla födelsedagar
– Försöka ta ett krafttag med huset och städa lite (om jag orkar)
– Sticka mer så min fina tröja kanske blir klar

Boos gårds trädgård:
– Hämta mer hästbajs (hann aldrig det förra veckan) om vädret blir lite bättre
– Så mer lök för jag lyckas inte riktigt med den jag sådde tidigt
– Sätta ut tomat, paprika och chili plantor i växthuset
– Skola om plantor som behöver större kruka

Byggnadsvård:
– Om ork finns kanske bygga lite på den stora garderoben.

Jag önskar er en fin vecka!
Kram Anna

Fullt ös och födelsedagsrace

Fullt ös och födelsedagsrace

Jodå, är det april så är det! Här på Boos gård är det fullt ös och därimellan så har vi lite födelsedagsfireri!

Morötter i långa rader

Morötter i långa rader

Vilka morotssorter blev det i år och hur krokiga kommer de att bli???

Murveldjur eller Lola?

Murveldjur eller Lola?

Igår var jag och hälsade på min älskade Loppa! Som jag har saknat henne! Jag har inte hälsat på henne och valparna på flera veckor på grund av en envis förkylning. Men nu kände jag mig äntligen frisk så jag kunde åka.

Lola, Otterox Royla Freckles, är eller ganska snart var vår fodertik. Vi fick henne för fyra år sedan med förbehållet att vår uppfödare, Kennel Freckles, skulle ta två kullar på henne. Lola och vår hane Charlie parades vid jul och Lola har nu fått sin andra kull. Detta gör alltså att från och med nästa vecka så är hon inte vår fodertik längre utan vår alldeles egna Loppa.

I denna kullen fick hon 6 söta små gryn, 2 tikar och 4 hanar. Nu är de sju veckor gamla och har blivit 6 små pirayor. Nästa vecka så bär det av på nya öventyr för dessa små, då flyttar de hem till sina nya familjer.

Jag kommer att presentera våra hundar lite mer längre fram.
Nu önskar jag er en riktigt fin torsdag så ska jag packa ta-med-frukost och åka för att hämta hem lite mer jord.
/Anna

Tomater på G och livets golv

Tomater på G och livets golv

Äntligen har livets golv hittat hem till Boos gård! Ja, och ganska mycket mer…

Hälsning från svunnen tid

Hälsning från svunnen tid

En liten hälsnig från gamla ägare av Boos gård.

Var börjar man…

Var börjar man…

En blåsippa i skogen är programerad till att varje år väckas till liv av solen, utvecklas och bli en vacker blomma för att sedan vissan ner och samla kraft till nästa år.

Allt har en början och min början är nog nu. I mig håller ett frö på att gro med idéer och funderingar på hur jag kan ta detta vidare till att bli något mer och något bestående.

Jag börjar med att skapa en tillbakablick. Jo, det kan vara motsägelsefullt men dock. Det kommer att bilda en slags årsbok över det som sker på gården med odlingen, restaureringen av gården och små glimtar ur vårt liv. Nerslag i varje årstid med sysslor och göromål som behöver göras för tiden.

Påsklovsvecka förra veckan med tre barn hemma samtidigt som jag och Magnus jobbar på som vanligt. Nu börjar det ljusna på kvällarna och energin till att ta tag i något efter jobbet börjar öka, till min stora glädje. Jag älskar att efter jobbet sätta på mig trädgårdshandskarna och gå ut och grejja med odlingen. Det är så mycket bättre än att varje dag sätta sig i bilen och få avkopplingen efter jobbet. Så såg ju livet ut tidigare. Det finns absolut ljusglimtar i denna i övrigt bistra tid.

Med pompa och ståt, paktepappersprassel och skönsång firade vi gårdens husbonde. Fyller man den 1 april får man varje år något bus i present. I år blev det nästan inga paket på sängen utan man fick förvärva dem genom en orienteringsrunda i trädgården.

I hallen har jag börjat att måla randen som ska vara mitt på väggen. Ursprungligen är väggarna lerklinade och målade i två blåa kulörer. Vi har försökt att hitta rätt blå nyans och landat i 10% och 25% kilsbergsblå. Den är inte helt exakt men så gott som. Vi vet inte om det varit någon rand ursprungligen, tecken tyder nog mer på att det varit någon slags list eller dyligt i övergången mellan de olika nyanserna. Vi har valt att måla en rand i 100% kilsbergsblå på samma höjd som den ursprungliga listen.

Hela påsken gick åt till att bygga vårt nya växthus. Det tog såååå mycket längre tid äv bara hade kunnat ana. Alla dessa små pilliduttskruvar som skulle skruvas i. Hade man skruvat fast ett ställe kunde man ge sig den på att man skulle addera ett stag och därför fick skruva upp skruvelendet igen. När vi sedan skulle sätta kanalplasten så blåste det halv storm och snöade. Så glad att vi äntligen är så gått som klara med det. Magnus har kvar att spänna vajrar över taket och sätta i takluckor. Sen ska vi sätta en sarg runt. Men det är lite finlir som vi kan pyssla med vartefter.

Jag önskar er en fin vecka och på återseende snart med mer bravader från oss på Boos gård!
Kram Anna

Vår =växthusbygge!!!

Vår =växthusbygge!!!

Växthusbygget är på gång och på bloggen får ni hänga med i projektet.